Πρόγραμμα απεξάρτησης από την Ηρωίνη





Λίγα λόγια...
γα την εξάρτηση


Η εξάρτηση αποτελεί το βασικό στοιχείο των αλληλεπιδράσεων των μελών της οικογένειας. Δια μέσου της εξάρτησης δημιουργείται η συνοχή της.
Κάθε μέλος ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, μπορεί να εξαρτήσει και να εξαρτηθεί. Αυτή την περίπτωση την ονομάζουμε «αλληλεξάρτηση».
Η εξάρτηση λοιπόν ως ένα βαθμό, αποτελεί μια φυσιολογική κατάσταση του ατόμου και λειτουργεί θετικά στην επιβίωσή του. Άρα το να μιλάμε για ανεξαρτησία είναι σαν να μιλάμε για μια άλλη μορφή εξάρτησης.
Στην κατάσταση της ανεξαρτησίας δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαρτήσεις αλλά ότι οι εξαρτήσεις αυτές είναι ρυθμισμένες έτσι ώστε να μην προκαλούν προβλήματα στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του ατόμου, και της οικογένειας του, αλλά να μπορούν να αποτελέσουν και στοιχεία προώθησης αυτής της ανάπτυξης.


Λίγα λόγια...
γα την χρήση


Η χρήση ηρωίνης σήμερα περισσότερο από ποτέ, αποτελεί για το νέο η την νέα το τελετουργικό χωρόχρονο της αδιαφορίας η οποία εκλαμβάνεται σαν εμπειρία εσωτερικής και εξωτερικής διαφοροποίησης.
Η χρήση αποτελεί την πράξη δια μέσου της οποίας χάνεται ο έλεγχος της παρουσίας. 
Η Χρήση είναι η πράξη της απουσίας όπου βασιλεύει η απουσία της πράξης, η απουσία της δράσης.
Το άτομο ζει όχι μέσα στην δράση αλλά στην αντίδραση. Είναι αυτό στην αντίδραση διότι την δράση την έχει αναλάβει η ηρωίνη . Η δράση της είναι αυτό που κάνει το άτομο να αντιδρά. 
Η Πράξη του χρήστη είναι η αντίδραση στην ύπαρξη της ηρωίνης. Άρα η χρήση δεν έχει καμία σχέση με το άτομο αυτό κάθε αυτό, αλλά με την απουσία του ατόμου.


Λίγα λόγια...
γα το χρήστη


Ο χρήστης δεν είναι παρά μόνο χρήστης δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο.
Ο Χρήστης υπάρχει μόνο δια μέσου της χρήσης και πολλές φορές εκλαμβάνει την πράξη του σαν δράση ενώ όπως είπαμε δεν είναι παρά μια αντίδραση.
Η σχέση με την ηρωίνη είναι η σχέση με τον φόβο της απώλειας της ουσίας. Χάνοντας την, χάνεται και ο εαυτός, χάνονται οι σχέσεις γύρω από αυτόν.
Ο χρήστης καλύπτει τα προβλήματα με το να δημιουργεί καινούργια. Εκείνος βλέπει μόνο την κάλυψη των προβλημάτων, αλλά όχι την δημιουργία τους. Οι γονείς το αντίθετο, βλέπουν την δημιουργία και όχι την κάλυψη.


Λίγα λόγια...
γα την οικογένεια

Η ηρωίνη αναποδογυρίζει τα πάντα όταν μπαίνει μέσα στο οικογενειακό κορμί. Με την χρήση τα πάντα υποτάσσονται στην χρήση. Η Κατάσταση είναι πάντα τεταμένη.
Με την χρήση οι όροι αλληλεξάρτησης μέσα στην οικογένεια δεν χαλαρώνουν, αλλά δυναμώνουν σε τέτοιο βαθμό, όπου όλα τα μέλη κινούνται στο χωρόχρονο της απουσίας, την οποία υποβάλει η χρήση. Συγχρόνως δυναμώνει το αίσθημα της ματαιότητας των πραγμάτων σε όλους. Τα οικογενειακά δεσμά γίνονται βαριά σαν αλυσίδες που πληγώνουν τα μέλη του σώματος, εσωτερικά και εξωτερικά.
Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούν τα μέλη της οικογένειας μεταξύ τους και ο τρόπος που συμπεριφέρονται καθορίζονται από την ανασφάλεια και από τον φόβο που δημιουργεί η παρουσία της χρήσης.
Ζούνε σε ένα πλαίσιο συνεχούς πίεσης και εκνευρισμού μην μπορώντας να καθορίσουν και να ελέγξουν την εξέλιξη των καταστάσεων.
Ο Εκβιασμός και η βία είναι το αρρωστημένο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται το κάθε τι μέσα στην οικογένεια. του χρήστη.
Το αίσθημα της εμπιστοσύνης κλονίζεται ανάμεσα στο χρήστη και στην οικογένεια σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί να οδηγήσει τα μέλη σε συμπεριφορές τρέλας.




ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ


Η προσέγγιση του προβλήματος της ηρωίνης περιλαμβάνει το οργανικό όσο και το ψυχολογικό επίπεδο.


Το Οργανικό σύνδρομο στέρησης


Το οργανικό σύνδρομο στέρησης, εμφανίζεται με την παύση της χρήση και αποτελεί μια οδυνηρή εμπειρία που ο ασθενής δεν μπορεί να τη περάσει χωρίς ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια.

Προτείνουμε λοιπόν, την εισαγωγή στην κλινική όπου ένα οργανωμένο επιτελείο γιατρών που το απαρτίζεται από ψυχίατρο, παθολόγο, ψυχολόγο και νοσηλευτικό προσωπικό με την συνεργασία των οποίων, σε ένα περιβάλλον που εμπνέει εμπιστοσύνη, το σύνδρομο στέρησης μπορεί να καταπολεμηθεί φαρμακευτικά, σε διάστημα περίπου δέκα ημερών.


Το ψυχολογικό σύνδρομο στέρησης


Το ψυχολογικό σύνδρομο στέρησης, αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της εξάρτησης καθώς και της απεξάρτησης. Κατέχει μια κεντρική θέση και στην μία και στην άλλη. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο ασθενής ψυχολογικά είναι υποταγμένος στην ουσία με τέτοιο τρόπο ώστε η ουσία τον “ κατοικεί”. Η ουσία τον κατέχει, ώστε ακόμα και όταν έχει καταπολεμηθεί το οργανικό σύνδρομο, η ψυχολογική στέρηση είναι ικανή να τον οδηγήσει εκ νέου στην χρήση.

Η ψυχοθεραπευτική υποστήριξη προσφέρει στον ασθενή την δυνατότητα να ξαναδημιουργήσει μια φυσιολογική ζωή, θέτοντας εκ νέου στόχους και δημιουργώντας νέες σχέσεις με το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον. Προσφέρει την δυνατότητα να ξαναδώσει νόημα στην ζωή του.

Προτείνουμε ψυχοθεραπευτική υποστήριξη τόσο του ασθενή όσο και της οικογένειας του κατά την διάρκεια της παραμονής στην κλινική αλλά και μετά από την αποχώρηση του από αυτή. Το πρόγραμμα ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης θα είναι σε πρώτο κύκλο για έξη μήνες, ανάλογα την εξέλιξη της απεξάρτησης.



ΤΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Πρώτον,
στηρίζεται στην ικανότητα του ασθενή, δηλαδή στο τι μπορεί να κάνει για τον εαυτό του και όχι στο τι θέλουμε να κάνουμε εμείς για αυτόν.

Τονίζουμε όσο το δυνατόν ότι, η προσπάθεια εντοπίζετε περισσότερο στην ενδυνάμωσης της προσωπικότητας του, και την σημασία στις ικανότητες του και με ποιο τρόπο μπορεί να τις ενεργοποιήσει, ώστε να περιορίσει και να βάλει όριο σε αυτό που τον πεθαίνει.

Θεωρούμε πως ένας από τους βασικότερους στόχους στην ψυχοθεραπεία δεν είναι να βάλουμε όρια στο θεραπευόμενο, αλλά να τον βοηθήσουμε να τα ανακαλύψει και να τα βάζει μόνος του.


Δεύτερον,

στηρίζεται στο ρόλο της οικογένειας το διάστημα της απεξάρτησης, διότι θεωρούμε ότι πρέπει και αυτή να εξετάσει την μέχρι τώρα στάση της απέναντι στο πρόβλημα της τοξικομανίας ενός μέλους της και τον τρόπο, από δω και πέρα, με τον οποίο θα προσπαθήσει να το βοηθήσει, βοηθώντας και τον εαυτό της . Διότι πιστεύουμε ότι:

«Το άτομο συμμετέχει στα ίδια του τα βιώματα σαν αντικείμενο, ποτέ σαν υποκείμενο. Και τούτο γιατί βασίζεται μόνο στις κοινωνικές σχέσεις και διενέργειες του ατόμου, γιατί μόνο μέσω των υπολοίπων ατόμων μπορεί το ίδιο να σχηματιστεί μια οργανωμένη εικόνα του εαυτού του…..γιατί μόνο λαμβάνοντας υπόψη την συμπεριφορά των άλλων απέναντί του μπορεί το άτομο να γίνει αντικείμενο του εαυτού του».

Ο κύκλος ψυχοθεραπευτικών συνεδριάσεων

Μετά από την έξοδο από την κλινική οι ψυχοθεραπευτικές συναντήσεις θα γίνονται μία φορά την βδομάδα και Θα περιλαμβάνουν τόσο ατομικές όσο και οικογενειακές συνεδρίες, ανάλογα με την εξέλιξη της θεραπείας.

Για τις τιμές του προγράμματος (ασφαλιστικά ταμεία δεκτά), και περισσότερες πληροφορίες

τηλ 6937165876

Κερεντζής Λάμπρος

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Εδώ είναι η διεύθυνση email μου αν θέλετε ένα σοβαρό και επείγον δάνειο.
leferfrancisjean@Gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα