Εφηβεία και αλκοόλ 2

Βία, αλκοόλ και σχετικές ουσίες

Όλες οι έρευνες δείχνουν την μεγάλη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο αλκοόλ και την βία.
Βία στραμμένη προς τον εαυτό, ( οργανικά προβλήματα, κώμα).
Βία στραμμένη προς τους άλλους, ( κλοπές, σωματική βία, μεγάλες ταχύτητες).
Όλα αυτά παίρνουν άλλες διαστάσεις κάτω από την επίδραση του αλκοόλ. Μερικές φορές το αλκοόλ γίνεται η δικαιολογία για να περάσουν σε αυτές τις βίαιες πράξεις.
Υπάρχει λοιπόν μια στατιστική πραγματικότητα η οποία συνδέει την χρήση του αλκοόλ και τις επικίνδυνες νεανικές συμπεριφορές, όπως, αυτοκινητιστικά ατυχήματα, ξυλοδαρμοί.
Με τον νόμιμο αλκοολισμό, ένας νέος βρίσκεται, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, πιο κοντά και πιο εύκολα στο να πάρει το ρίσκο, το οποίο θα τον κάνει υπερήφανο στα μάτια των άλλων, για να εισπράξει τις απαιτούμενες αποδείξεις της μαγκιά του.
Τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα αποτελούν την πρώτη αίτια θανάτου στους νέους 15-24 ετών στην Γαλλία. Ένας στους τέσσερις νεκρούς, σε αυτή την χώρα ωφείλεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και είναι 18-24 ετών
Δυστυχώς όμως το πράγμα δεν σταματάει εδώ. Η μια ουσία μπορεί να φέρει την άλλη. Έτσι την κατανάλωση του αλκοόλ ,την συνοδεύει ο καπνός, το τσιγάρο, και μετά μπορούν να την συνοδεύσουν, παράνομες ουσίες, όπως το χασίσι.
Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε την ύπαρξη φαρμάκων, “κουμπιά” όπως λένε, τα οποία σε συνδυασμό με το αλκοόλ πολλαπλασιάζουν τα εφέ, “χάσιμο” Έτσι η πρόσκαιρη χρήση του καπνού και η αναζήτηση της μέθης, (αλκοόλ), δημιουργούν στο νέο/νέα τα πρώτα δείγματα της τοξικομανίας.
Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά στην έκφραση
μιας δυστυχισμένης ύπαρξης, αυτής της νεολαίας, που εμπεριέχει, τόσο οικογενειακές τραγωδίες, όσο και αποτυχημένες προσπάθειες κοινωνικοποίησης και προσαρμογής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα