Η εκλογή συντρόφου
Το ζευγάρι 2




Από την εποχή των παγετώνων μέχρι σήμερα ο άνθρωπος έψαχνε το ταίρι του. 'Έψαχνε αυτόν, ή αυτή, έψαχνε τον “άλλο” με το οποίο θα δημιουργούσε το ζευγάρι στα πλαίσια του οποίου θα αναπτυσσόταν ο ίδιος καθώς και οι απόγονοι του.

Το ζευγάρι λοιπόν είναι ένας καινούργιος οροθετημένος χρόνος και χώρος μετά από την οικογένεια καταγωγής, όπου ο καθένας προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες τις οποίες θεωρεί κατάλληλες για να συνεχίσει μέσα σε αυτά τα πλαίσια την ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη. Η διαφορά έγκειται στο ότι, στην οικογένεια καταγωγής αυτές τις συνθήκες τις καθόριζαν οι άλλοι, οι γονείς, ενώ στο ζευγάρι πρέπει να τις κανονίσει ο ίδιος. Και αυτός ο καθορισμός ξεκινάει από την εκλογή του συντρόφου.

Ο “άλλος” είναι η κινητήριος δύναμη της ύπαρξής μας. Από τον πρώτο “άλλο” που ήταν η μητέρα μέχρι το σύντροφο που διαλέγουμε, ο “άλλος” έρχεται να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή να γίνει ο καθρέφτης της ανάπτυξής μας καθώς και εμείς ο καθρέφτης της δικής του ανάπτυξή. Το ζευγάρι λοιπόν έρχεται να συνεχίσει κάτι που έχουμε ζήσει στην οικογένεια καταγωγής μας και μερικές φορές η εκλογή του μελλοντικού συντρόφου μπορεί να στηρίζεται σε χαρακτηριστικά τα οποία τα έχουμε γνωρίσει, έχουμε ζήσει μέσα σε αυτή.

Έτσι λοιπόν από την πρώτη στιγμή το ζευγάρι απαιτεί από το άτομο την ικανότητα εκλογής του “άλλου”, του συντρόφου. Η εκλογή του συντρόφου, σύμφωνα με τις έρευνες οι οποίες έχουν γίνει, αποδεικνύουν ότι ψάχνουμε να βρούμε κάποιον ο οποίος μας μοιάζει. Ψάχνουμε κάποιον ο οποίος θα έχει τα ίδια ενδιαφέροντα με εμάς, αλλά και τα ίδια χαρακτηριστικά προσωπικότητας τα οποία έχουμε, ή φανταζόμαστε ότι έχουμε. Εκτός αυτού και πάντα σύμφωνα πάλι με επιστημόνικές έρευνες αποδεικνύεται ότι, οι άνδρες διαλέγουν γυναίκες οι οποίες είναι περισσότερο εντυπωσιακές όσο αναφορά την εμφάνιση, ενώ οι γυναίκες διαλέγουν εκείνους τους άντρες οι οποίοι, θεωρούν ότι μπορούν να προσφέρουν μια μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια.

Οι έρευνες λοιπόν δείχνουν ότι, σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι σήμερα δεν άλλαξαν πολύ από την εποχή του ανθρώπου του Νεάντερταλ όσον αφορά την εκλογή συντρόφου.!!!

Πίνακας: Robert Labort

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα