Το ξύλο μειώνει το δείκτη ευφυΐας των παιδιών
27 Σεπτεμβρίου 2009,

Ένα χτύπημα στην παλάμη η στα μαλακά μόρια του παιδιού, δεν είναι και τόσο αθώο όσο νομίζουμε. Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνει ο Αυστραλός κοινωνιολόγος Μάρι Στράους ενδέχεται να προκαλέσει, πέρα από κλάματα, μείωση του δείκτη ευφυΐας.
Αναλύοντας τα στοιχεία που συνέλεξε από ένα δείγμα 800 παιδιών, ηλικίας από 2 έως 4 ετών, ο Στράους συμπέρανε τα παιδιά που δέχονταν χτυπήματα από τους γονείς τους, είχαν δείκτη ευφυΐας πέντε βαθμούς χαμηλότερο από εκείνα που δεν υποβαλλόταν σ\' αυτήν την μέθοδο επιβολής …πειθαρχίας.
Στα παιδιά ηλικίας από 5 έως 9 ετών, που πήραν μέρος στην έρευνα, ο Αυστραλός κοινωνιολόγος διαπίστωσε ότι ο ξυλοδαρμός μείωνε το IQ τους κατά 2,8 βαθμούς.
Παράλληλα η ψυχολόγος δρ. Τζούντιθ Κέννεντι, από το Σίδνεϊ, υποστηρίζει ότι το συχνό ξύλο έχει σοβαρά αποτελέσματα στην εξυπνάδα, αλλά και στο χαρακτήρα των παιδιών.
Star.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Valisha είπε…
καταλαβα! Ειμαι ΠΑΝΧΑΖΗ!!! Χαχαχα
Ο χρήστης Λάμπρος Κερεντζής είπε…
Μην ανησυχείς εμείς είμαστε πριν από την έρευνα γεννημένοι!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ευτυχως δεν χτυπαω το παιδι μου...φωναζω ομως...μετραει???
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλημέρα αγαπητέ Λάμπρο!

Δεν βρίσκω το E-mail σου. Έχεις την καλοσύνη να επικοινωνήσεις μαζί μου:

yianisayianis@yahoo.gr

Ευχαριστώ
Ο χρήστης elli elli... είπε…
εγω μικρη εφαγα το ξυλο μου και μια χαρα ειμαι.....μια μπατσα κι ενα τραβηγμα μαλλιου πιστευω κανει και καλο... εμενα η μαμα μου μ εδερνε και με κεινο που χτυπανε τα χαλια.....μια χαρα ειμαι και τα θυμαμαι και γελαω τωρα.......χαχαχχα και πιστευω πως ειμαι και εξυπνη!!!!!
καλη σου μερα!!!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα