Ναρκωτικά και Οικονομία 2

Η διακίνηση έσωσε την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με την γραμματεία των Ηνωμένων εθνών ενάντια στα ναρκωτικά και στην εγκληματικότητα (ONUDC) δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια προερχόμενα από την διακίνηση των ναρκωτικών επέτρεψαν στο διεθνές οικονομικό σύστημα να κρατηθεί στην επιφάνεια κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, γράφει ο Observer

O Αντόνιο Μαρία Κόστα διευθυντής του ONUDC δήλωσε το 2010, ότι περισσότερα από 352 δισεκατομμύρια δολάρια προερχόμενα από την διακίνηση των ναρκωτικών νομιμοποιήθηκαν από τις τράπεζες. Κατά την διάρκεια του 2008 υπάρχουν αποδείξεις ότι τα κέρδη από εγκληματικές πράξεις ήταν η βασική πηγή ύπαρξης ρευστού χρήματος για μερικές τράπεζες που κινδύνευαν να χρεοκοπήσουν.

Οι βαρόνοι των ναρκωτικών βοηθούν την παγκόσμια οικονομία.

Μιλώντας από το γραφείο του στην Βιέννη ο Κόστα δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τις υπηρεσίες πληροφοριών και από εισαγγελείς πριν από 18 μήνες “ Σε πολλές περιπτώσεις, τα χρήματα από την πώληση ναρκωτικών ήταν η μοναδική πηγή διαθέσιμων μετρητών. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2008 η έλλειψη ρευστότητας ήταν το κύριο πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος” είπε.

Κόκα σε στοκ

“ Τα διατραπεζικά δάνεια χρηματοδοτήθηκαν από τα χρήματα που κερδήθηκαν από το εμπόριο ναρκωτικών και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι ορισμένες τράπεζες σώθηκαν με αυτό τον τρόπο.” Ο Κόστα ωστόσο αρνήθηκε να ονομάσει τις χώρες ή της τράπεζες που συμμετείχαν σε αυτό, λέγοντας ότι η δραστηριότητα του περιορίζεται στην κατηγοριοποίηση των προβλημάτων και όχι στην απόδοση ευθυνών. Τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία προέβαλε ο Κόστα προέρχονται από πληροφορίες μέσω των τραπεζών και από τα επίσημα Βρετανικά, Ελβετικά, Ιταλικά και Αμερικάνικα γραφεία πληροφοριών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα