Εικόνες Γυναικών 3



Η γνώμη ενός Γάλλου για τις Αμερικανίδες

Οι κοπέλες της Αμερικής είναι όμορφες, με μάτια ζωηρά και εκφραστικά. Ωστόσο, η επιδερμίδα τους είναι άχρωμη, η εμφάνισή τους του στόματος τους ζημιώνεται από τα χαλασμένα δόντια τους, και υπάρχει μια δυσάρεστη δυσαναλογία ως προς το μήκος των ποδιών τους. 

Γενικά πάντως, είναι ψηλές και χαριτωμένες και απαριθμώντας τα θέλγητρά τους δεν πρέπει να λησμονηθούν τα καλοσχηματισμένα στήθη τους...
Δυστυχώς, οι κοπέλες αυτές γρήγορα γίνονται ωχρές, και μια προδιάθεση εντελώς αρνητική για την διατήρηση της δροσιάς της νιότης τους είναι πολύ διαδεδομένη στον κύκλο τους. 

 Έχουν αραιά μαλλιά και άσχημα δόντια και συχνά υποφέρουν από ασθένειες νευρικής φύσης Γεγονός είναι ότι οι Χάριτες σπανίως τους παραχωρούν τα στοιχεία που κοσμούν την ομορφιά, ή ,μάλλον όσα την συνθέτουν και την αναδεικνύουν. 

Τέλος οφείλω να σημειώσω /ότι είναι γοητευτικές και αξιολάτρευτες στα δεκαπέντε, στα είκοσι τρία τους εντελώς στεγνές, γριές στα τριάντα πέντε και ετοιμοθάνατες στα σαράντα ή τα πενήντα.

Μεντερίκ Λουί Ελί Μορό ντε Σεντ-Μερί
Γάλλος νομικός και πολιτικός Γεννημένος στην Μαρτινίκα, έγινε δικαστής στο Σάντο Δομίνικο πριν την επιστροφή του στο Παρίσι, όπου διετέλεσε για κάποιο διάστημα πρόεδρος της Παρισινής κοινότητας. Μετά την άνοδο του Ροβεσπιέρου στην εξουσία, μετανάστευσε στην Αμερική, όπου εργάστηκε ως υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας, τυπογράφος και βιβλιοπώλης στο Νόρφολκ τη Νέα Υόρκη και την Φιλαδέλφεια. Επέστρεψε στην Γαλλία το 1798 και ξανάρχισε την πολιτική του σταδιοδρομία.

Απόσπασμα
από το βιβλίο του
Έρικ Νιούμπι

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά ρεπορτάζ
Πίνακας: Peter Paul Rubenς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα