Η Aνάπτυξη της Yπανάπτυξης





Η παλινδρόμηση:
 Όλη η χώρα, σαν παρατημένο μωρό. 
 
Η παλινδρόμηση είναι ένας μηχανισμός άμυνας απέναντι στο άγχος .Η Παλινδρόμηση οδηγεί σε παλαιότερα στάδια ανάπτυξης του ατόμου με την υιοθέτηση του σκεπτικού και της συμπεριφοράς αυτών των σταδίων. Η παλινδρόμηση σύμφωνα με τον Φρόιντ έχει σχέση με τα τραύματα της παιδικής ηλικίας.
Κατά την παλινδρόμηση το άτομο κλείνεται στον εαυτό του, φοβάται, δεν νιώθει ασφάλεια, και είναι συνέχεια θυμωμένο σαν ένα παρατημένο μωρό.
Με τον ίδιο τρόπο και μια κοινωνία μπορεί να βρίσκεται σε παλινδρόμηση, σε παλαιότερα στάδια ανάπτυξης της. Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες παλινδρομούν και αυτοί, Από παντού κυλάει το άγχος και ο πανικός, το επίπεδο ζωής καταρρακώνεται, η πραγματικότητα αντιστρέφεται., οι θεσμοί παραποιούνται, Όλη η χώρα είναι θυμωμένη σαν ένα παρατημένο μωρό.

Αυτοί που παράγουν τη παλινδρόμηση

Οι τραπεζίτες και το Δ.Ν.Τ.
Έχουν αναλάβει την οικονομική παλινδρόμηση της χώρας στα οικονομικά επίπεδα του 65-70
Η κυβέρνηση
έχει αναλάβει την παλινδρόμηση του επιπέδου ζωής της χώρας και της δημοκρατίας στα επίπεδα του εμφυλίου
Το παρακράτος
έχει αναλάβει την ψυχοκοινωνική παλινδρόμηση του πολίτη, σπέρνοντας την καθημερινότητα του με απροκάλυπτη βία και φόβο

Συμπεράσματα

Τον έλεγχο των καταστάσεων τον έχει η οικονομική εξουσία. Εκείνη είναι που κινεί τα νήματα. Οι πολιτικοί και το παρακράτος είναι στην υπηρεσία της 

Με δικές της προδιαγραφές οργανώνουν τις επιθέσεις από κοινού, με στόχο την κερδοφορία του κεφαλαίου με τον εκφοβισμό και τον εκφασισμό της κοινωνικής ζωής.

Ο εκφασισμός της κοινωνικής ζωής είναι μια μορφή παλινδρόμησης σε πρωτόγονες μορφές οργάνωσης και συμπεριφοράς του ανθρώπου και σε αυτό συνεισφέρουν τόσο οι τραπεζίτες, όσο η κυβερνητική πολιτική και το παρακράτος.

Η οικονομία, η πολιτική και η εξουσία του παρακράτους, λοιπόν, αυτές οι τρεις μορφές βίας συνεργάζονται με στόχο την παλινδρόμηση της κοινωνίας σε εποχές όπου η δημοκρατία δεν είχε εδραιωθεί.   Σε  εποχές, όπου η ελευθερία των ιδεών, η ελευθερία της έκφρασης, η ελευθερία του πολίτη θυσιάζονταν και θυσιάζονται στην ανάπτυξη της υπανάπτυξης-παλινδρόμησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα