Πορνογραφία


.........................Γενικά, όπως όλοι οι άνθρωποι που θεωρούν τον εαυτό τους ανεκτικό, δεν προσβάλλομαι από το υλικό που είναι απερίφραστα σεξουαλικό. Ούτε από την γραφή του D.H Lawrence, η οποία προκάλεσε την πιο διάσημη πορνογραφική δίκη του αιώνα μας, ούτε οι φωτογραφίες των γυναικών που κρατούν τα γιγάντια στήθη τους τα εξώφυλλα των ανδρικών περιοδικών είναι, κατά την γνώμη μου πορνογραφικές. Το να εμπορευθούν τα μέρη του σώματος μπορεί να είναι απεχθές αλλά δεν είναι, από μόνο του, πορνογραφικό.

Αυτό που κάνει μια δουλειά πορνογραφική- κατά την άποψή μου- είναι ο συνδυασμός του σεξ και της βίας που επιβάλλονται σε ένα πρόσωπο, το οποίο είναι συνήθως γυναίκα από ένα άλλο πρόσωπο που είναι συνήθως άντρας. 

Η κοινωνιολόγος Dianna Russel δίνει ένα προσεχτικά διατυπωμένο ορισμό της πορνογραφίας, αναφέροντας ότι είναι το “ υλικό που συνδυάζει το σεξ η την έκθεση των γεννητικών οργάνων με προσβλητικό και εξευτελιστικό τρόπο, ο οποίος φαίνεται να επικυρώνει, να παραβλέπει ή να ενθαρρύνει αυτή την συμπεριφορά

Αυτού του είδους το υλικό μπορεί εύκολα να διαχωριστεί εύκολα από το ερωτικό, το οποίο αφήνει σεξουαλικό υπονοούμενα, ακόμη και απροκάλυπτα, και σίγουρα ερεθιστικά, αλλά κατ' ουσίαν όχι αβλαβή για τα πρόσωπα που συμμετέχουν. Λέω “ συνήθως” γιατί οι άνθρωποι δεν συμφωνούν απαραίτητα για το σημείο από το οποίο ξεκινά η βλάβη. Ορισμένοι την βλέπουν να ξεκινά με την απεικόνιση γυμνών γυναικών δίπλα σε ντυμένους άνδρες, όπου η ανόμοια εμφάνιση προδίδει τη μεγάλη διαφορά εξουσίας ανάμεσα στα δύο φύλα , που σίγουρα δεν έχει εξαφανιστεί στις μέρες μας. Άλλοι βλέπουν αυτή την βλάβη σε οποιαδήποτε προσπάθεια παρουσιάζει τα μέρη του γυναικείου σώματος ως αντικείμενα προς πώληση.

Υπάρχει πράγματι μια γκρίζα ζώνη μεταξύ του ερωτικού και του πορνογραφικού, αλλά όταν μια γυναίκα παρουσιάζεται σε μια ερωτική πράξη που μοιάζει να της έχει επιβληθεί – όταν την έχουν ξεγυμνώσει, της έχουν φωρέσει χειροπέδες, την έχουν μαστιγώσει, ή την έχουν βιάσει – το πρόσωπο της πορνογραφίας είναι αδιάψευστο.. Όταν οι ραπ στίχοι του Ice - T περιγράφουν τον ομαδικό βιασμό μια γυναίκας με το φακό “να φωτίζει τις ρόγες της”- αυτό είναι πορνογραφία. 'Όταν το περιοδικό Hustler δείχνει έναν άντρα να τοποθετεί σφιχτήρες στις θηλές μια; Αφροαμερικανής και να ισχυρίζεται ότι ένα πέος θα αποκτήσει τα “ ¾ της στύσης του” αν ο κάτοχός του δει την ταινία από την οποία προέρχεται αυτό το απόσπασμα – αυτό είναι πορνογραφία. Όταν οι σαδιστικές φωτογραφίες δείχνουν άνδρες να καρφώνουν βελόνες στα στήθη μια γυναίκας ή να τα κόβουν με ψαλίδια ή να τρυπούν τη θηλή τους με λαβίδες μαγειρικής ή με πένσες, αυτό είναι πορνογραφία
Το περιοδικό Tit and Body Torture Photos περιλαμβάνει φωτογραφίες που είναι αποκλειστικά αφιερωμένες στον ακρωτηριασμό του στήθους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί τα στήθη τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από τους σαδιστές: τα διαταραγμένα άτομα συχνά επιτίθενται σε αυτό που φοβούνται περισσότερο. Η Lorena Bobbitt την οποία ο σύζυγός της βίασε και κακοποίησε κατ' επανάληψη, έκοψε το πέος του την ώρα που κοιμόταν. (Ο κύριος Bobbitt στην συνέχεια άρχισε να παίζει σε βίαια πορνογραφικά βίντεο). Οι άνδρες που αντλούν σαδιστική ευχαρίστηση κατακρεουργώντας γυναικεία στήθη – ή κοιτάζοντας άλλους να το κάνουν – επιτίθενται στην εστία αυτού που θεωρείται ότι αποτελεί την μεγαλύτερη δύναμη των γυναικών. 
 
Χρειάζεται πολύ μίσος για να ακρωτηριάσεις την πιο ελκυστική και την πιο μητρική σάρκα μιας γυναίκας..................................................................................

Πηγή
Από το βιβλίο
της
MARILYN YALOM
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ
Εκδόσεις ΑΓΡΑ

Σχόλια

Ο χρήστης Loura_D είπε…
Angel never knew her dad. Angel consoled her brother. He looked up at her to thank her and he realized what she was wearing. He could see her nipple poking out and her pussy lips through the sheer black lace. His cock moved. He was a bit confused but tried to ignore it.
Visit Rachel's store

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα