Μια συνοπτική ιστορία των κεριών


Για αιώνες η ανθρώπινη πρόοδος φωτιζόταν από κεριά. Εντούτοις, οι άνθρωποι δεν ξέρουν πολλά πράγματα για την προέλευση των κεριών.
Έχει γραφτεί ότι τα πρώτα κεριά έγιναν από τους αρχαίους Αιγυπτίους. Χρησιμοποίησαν rushlights, ή φανούς, που έφτιαξαν με την ενυδάτωση του μυελώούς πυρήνα των καλάμων στο λειωμένο ζωικό λίπος. Αντίθετα από τα κεριά, τα rushlights δεν είχαν κανένα φυτίλι.

Οι Ρωμαίοι λέγεται, ήταν αυτοί πρώτοι, που ανέπτυξαν την τεχνική με το κερί φυτιλιών. Το χρησιμοποίησαν για να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες στο σκοτάδι, και για να ανάψουν τα σπίτια και τους χώρους λατρείας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η πρώτη συμβολή της Αμερικής στην κερί-παραγωγή έγινε από τις γυναίκες των αποικιών, οι οποίες ανακάλυψαν ότι εάν έβραζαν τα γκριζωπά πράσινα μούρα των θάμνων bayberry, έφτιαχναν ένα sweet-smelling κερί που άναβε καθαρά. Όμως ήταν εξαιρετικά κουραστικό να εξαχθεί το κερί από τα bayberries, και έτσι η δημοτικότητά τους έπεσε σύντομα.

Η πρώτη σημαντική αλλαγή στην παραγωγή του κεριού επηρεάστηκε από την αύξηση της βιομηχανίας κυνηγιού φάλαινας προς το τέλος του δέκατου όγδοου αιώνα. Το Spermaceti, ένα κερί που παράχθηκε σε μεγάλες ποσότητες, με την κρυστάλλωση του πετρελαίου φαλαινών σπέρματος, ήταν διαθέσιμο.

Το spermaceti κερί, καθώς επίσης και ο μελισσοκηρός, δεν μύρισαν δυσάρεστα όταν καίγονταν. Ακόμη πιο σημαντικό, στο spermaceti το κερί ήταν σκληρότερο από το ζωικό λίπος και το μελισσοκηρό και δεν μαλάκωνε ή δεν έκαμπτε λόγω της θερινής θερμότητας. Οι ιστορικοί γράφουν ότι τα πρώτα κεριά έγιναν από spermaceti .

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, γίνονται οι περισσότερες από τις αλλαγές στην παραγωγή κεριών. Το 1834, Joseph Morgan, έφηυρε μια μηχανή, η οποία επέτρεψε τη συνεχή παραγωγή των κεριών με την χρήση ενός κυλίνδρου, ο οποίος είχε ένα κινητό έμβολο που εκτίναξε τα κεριά καθώς σταθεροποίησαν.

Σήμερα, δεν είναι πλέον μια σημαντική πηγή φωτός για τους ανθρώπους, αλλά τα κεριά συνεχίζουν να είναι πολύ δημοφιλή και χρήσιμα. Τα κεριά σημαίνουν τον εορτασμό, ειδύλλιο, τελετή, και μπορούν να είναι ένα αντικείμενο του décor, πετώντας την ίδια θερμή και ευχάριστη γνωστή πυράκτωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα