Οικογένεια και ηρωίνη

1.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η χρήση ηρωίνης αποτελεί για το νέο η την νέα το τελετουργικό χωρόχρονο της αδιαφορίας η οποία εκλαμβάνεται σαν εμπειρία εσωτερικής και εξωτερικής διαφοροποίησης".

«Η χρήση αποτελεί την πράξη δια μέσου της οποίας χάνεται ο έλεγχος της παρουσίας. Η Χρήση είναι η πράξη της απουσίας όπου βασιλεύει η απουσία της πράξης, η απουσία της δράσης».

«Το άτομο ζει όχι μέσα στην δράση αλλά στην αντίδραση. Είναι αυτό στην αντίδραση διότι την δράση την έχει αναλάβει η ηρωίνη . Η δράση της είναι αυτό που κάνει το άτομο να αντιδρά. Η Πράξη του χρήστη είναι η αντίδραση στην ύπαρξη της ηρωίνης».

«Η χρήση δεν έχει καμία σχέση με το άτομο αυτό κάθε αυτό, αλλά με την απουσία του ατόμου"

2.
« Ο χρήστης δεν είναι παρά μόνο χρήστης δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο»

«Ο Χρήστης υπάρχει μόνο δια μέσου της χρήσης και πολλές φορές εκλαμβάνει την πράξη του σαν δράση ενώ όπως είπαμε δεν είναι παρά μια αντίδραση».

3.
«Με την χρήση τα πάντα υποτάσσονται στην χρήση”.

"Η ηρωίνη αναποδογυρίζει τα πάντα όταν μπαίνει μέσα στο οικογενειακό κορμί".

«Η Κατάσταση είναι πάντα τεταμένη, μέσα σε κάθε σπίτι στο οποίο κάνει την είσοδο της η ηρωίνη".

“Η χρήση καλύπτει τα προβλήματα με το να δημιουργεί καινούργια. Ο χρήστης, μόνο την κάλυψη βλέπει, την δημιουργία την αγνοεί. Οι γονείς το αντίθετο, βλέπουν την δημιουργία και όχι την κάλυψη".

4.
"Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούν τα μέλη της οικογένειας μεταξύ τους και ο τρόπος που συμπεριφέρονται καθορίζονται από την ανασφάλεια και από τον φόβο".

"Ζούνε σε ένα πλαίσιο συνεχούς πίεσης και εκνευρισμού μην μπορώντας να καθορίσουν και να ελέγξουν την εξέλιξη των καταστάσεων".

"Ο Εκβιασμός και η βία είναι το αρρωστημένο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται το κάθε τι μέσα στην οικογένεια του χρήστη"

"Το αίσθημα της εμπιστοσύνης κλονίζεται ανάμεσα στο χρήστη και στην οικογένεια σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί να οδηγήσει τα μέλη σε συμπεριφορές τρέλας".

"Και δεν είναι μόνο το περιβάλλον, οι γονείς που ζούνε μέσα σε αυτό το πλαίσιο αλλά περισσότερο ο χρήστης".

"Ο Χρήστης δεν είναι μόνο εκτεθειμένος στην βία του οικογενειακού περιβάλλοντος, αλλά είναι εκτεθειμένος στο έξω από την οικογένεια περιβάλλον, όπου εκεί επικρατεί επίσης , αλλά σε άλλη μορφή, τόσο ο εκβιασμός όσο και ο φόβος της βίας".

"Η σχέση με την ηρωίνη είναι η σχέση με τον φόβο, με τον φόβο της απώλειας της ουσίας. Χάνοντας την, χάνεται και ο εαυτός, χάνονται οι σχέσεις γύρω από αυτόν».

5.
«Γονείς αλκοολικοί, τοξικομανείς, αυστηροί και βίαιοι, αδιάφοροι, άπιστοι και ψεύτες, αποτελούν το περίβλημα της ηρωίνης"

"Η πορεία προς μια τέτοια παρέκκλιση είναι οικογενειακή, και όχι μόνο ατομική».

«Η έκφραση της ελευθερίας σε μια τέτοια οικογενειακή κατάσταση είναι η πορεία προς την παρέκκλιση, προς την παράβαση, εφόσον η παρέκκλιση είναι το γενικό μοτίβο αυτών των οικογενειών».

"Με την χρήση οι όροι αλληλεξάρτησης μέσα στην οικογένεια δεν χαλαρώνουν, αλλά δυναμώνουν σε τέτοιο βαθμό, όπου όλα τα μέλη κινούνται στο χωρόχρονο της απουσίας, την οποία υποβάλει η χρήση. Δυναμώνοντας συγχρόνως το αίσθημα της ματαιότητας των πραγμάτων σε όλους».

«Τα οικογενειακά δεσμά γίνονται βαριά σαν αλυσίδες που πληγώνουν τα μέλη του σώματος, εσωτερικά και εξωτερικά».

«Κάθε προσπάθεια έλεγχου δυναμώνει τον μη έλεγχο της κατάστασης. Αυτό αποτελεί τον βασικό λειτουργικό παρανομαστή της οικογένειας, η οποία πλήττεται από το μικρόβιο του ναρκωτικού».

Κερεντζής Λάμπρος : " Τοξικά οικογενειακά σενάρια"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα