“Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.)”




        Από το όνομα καταλαβαίνεις σε τι μπορεί να ποντάρουν οι πολιτικοί, για να περάσουν μια εικόνα νέα, του πεπαλαιωμένου εαυτού τους. Το όνομα που διάλεξε ο κ. Λοβέρδος για το κόμμα του είναι το “Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.)” 
 
        ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. Ακουστικά σημαίνει ρήξη, δηλαδή βίαιη αποκοπή από κάτι. 
Τον όρο ρήξη τον συναντάμε τόσο στις θετικές όσο και στις κοινωνικές επιστήμες. Έχουμε ρήξη κάποιου οργάνου, νεύρου, ρήξη τυμπανικού υμένα έχουμε ρήξη οικογενειακών σχέσεων, ρήξη εργασιακών, ρήξη με το κράτος, Στην ψυχολογία έχουμε την ρήξη του ατόμου στις σχέσεις με τους άλλους. Στην κοινωνιολογία συναντάμε την ρήξη, στις κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις. 

 Στην πολιτική, συναντάμε πολιτικούς που την μόνη ρήξη που κάνουν στην καριέρα τους, είναι αυτή με τον χρόνο. Δηλαδή οι πολιτικοί περισσότερο χρησιμοποιούν την ρήξη σε σχέση με τον χρόνο, ρήξη με το παρελθόν, ρήξη με το παρόν, παρά με την πραγματικότητα.. Οι πολιτικοί βρίσκονται σε μια συνεχή ρήξη και τις περισσότερες φορές δείχνουν ότι δεν διστάζουν να έρθουν σε ρήξη με τον ίδιον τους τον εαυτό. 
 
     Αυτός λοιπόν, που κάνει την ρήξη θεωρείται τολμηρός,, κάποιος που αψηφά του κινδύνους, κάποιος αποφασιστικός που μπορεί να γίνει και επικίνδυνος καμιά φορά .

 Μ' αυτό που γίνεται η ρήξη θεωρείται ότι είναι κάτι που δεν υποφέρεται, κάτι που εμποδίζει, κάτι που δεν χρειάζεται, κάτι παλιό που είναι όμως γαντζωμένο επάνω του και δεν τον αφήνει να φύγει και προβαίνει στην ρήξη. Δηλαδή στο βίαιο αποχωρισμό του. 

Αυτά ήρθαν στο μυαλό μου διαβάζοντας το όνομα του νέου κόμματος του κ. Λοβέρδου "ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ" . Ο κ. Λοβέρδος, τον καταλαβαίνουμε, ότι με αυτό, που προσπαθεί να δημιουργήσει ρήξη είναι ο χρόνος, το παρελθόν, αλλά δεν έχει καταλάβει ότι, και με το παρόν σε ρήξη είναι ο κ. Λοβέρδος, ας μην μιλήσουμε για το μέλλον...........
Κερεντζής Λάμπρος
 Ο πίνακας είναι της Suzanne Ouedraogo

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα