Η Ηρωίνη


Η Ηρωίνη είναι μια οπιούχος ουσία η οποία έχει παραχτεί εργαστηριακά από την μορφίνη. Οι οποιούχες ουσίες είναι φυσικές και έχουν συλλεχθεί σαν εκκρίματα από την παπαρούνα, η οποία χρησιμοποιείται για την παραγωγή του οπίου.
Το 1888 ένας Γερμανός χημικός ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να γιατρέψει την φυματίωση χρησιμοποιώντας την συνθετική ηρωίνη. Το καινούργιο φάρμακο, η ηρωίνη αντικαθιστά ενδεχομένως την μορφίνη για τον κατευνασμό των πόνων, σαν αναλγητικό και την θεραπεία του βήχα, αλλά γρήγορα η χρησιμοποίησης της ξεφεύγει από τα κανονικά όρια. Στις Η.Π.Α. υπολογίζουν 500.000 χιλιάδες άτομα εξαρτημένα από την ηρωίνη πριν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.
Το 1923 η κοινωνία των εθνών θεωρεί αυτό το προϊόν επικίνδυνο και δεν θεωρεί σπουδαίες τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Το 1924 η μη φαρμακευτική χρήση της ηρωίνης εξαπλώνεται και το 1956 οι Η.Π.Α .προβαίνει στην απαγόρευσή της και μετά από λίγα χρόνια απαγορεύεται και στην Ευρώπη..

Τρόποι Χρήσης

Την χρήση της ηρωίνης την κάνουμε με ρούφηγμα από την μύτη “ μύτος”αυτή την μορφή χρήσης την κάνουμε συνήθως στο ξεκίνημα. Την κάνουμε καπνιστή με αλουμινόχαρτο, αυτή η μορφή ακολουθεί την “μυτιά” για χρήστες με μεγαλύτερο χρόνο στην χρήση και τέλος στην ενδοφλέβια για μακροχρόνιους χρήστες. Βέβαια αυτή η ταξινόμηση είναι σχετική διότι υπάρχουν χρήστες που ξεκινάνε με την ενδοφλέβια και συνεχίζουν με “μυτιές” λόγω του ότι με την ενδοφλέβια, οι φλέβες “καίγονται” και ο χρήστης δεν μπορεί να κάνει ένεση παρά μόνο πάνω στο δέρμα.

Εφέ

Η Ηρωίνη προκαλεί χαλάρωση, εφορία, και μια εκστασιακή αίσθηση λειτουργώντας σαν ένα αντί αγχολυτικό δυνατό, μα τόσο δυνατό που όλα φαίνονται ευτυχισμένα σε βαθμό ώστε να νιώθεις ότι έχεις τις λύσεις σε κάθε σου πρόβλημα και να βουλιάζεις στην εφορία και την ευχαρίστηση. Το αποτέλεσμα της χρήσης επίσης, έχει μια οργασμική χροιά, δηλαδή προσδίδει στην ευχαρίστηση μια σεξουαλικού τύπου αίσθηση η οποία ακολουθείται από μια νύστα την επονομαζόμενη“ ντάγκλα”, η οποία με την σειρά της ακολουθείται από μια αναγούλα, η οποία στης αρχές της χρήσης προκαλεί μικρό εμετό. Οργανικά κατά την λήψη της ηρωίνης, επέρχεται μια ζεστασιά σε όλο το σώμα. Επίσης υπάρχει μια αίσθηση αυξημένης μυικής ικανότητας η οποία συμπληρώνει μαζί με την ψυχολογική διάθεση, την αίσθηση ότι το κάθετι είναι εφικτό για τον χρήστη.

Η εξάρτηση

Με περίπου μια εβδομάδα συνεχούς χρήσης ο χρήστης αρχίζει να παρουσιάζει στερητικό σύνδρομο το οποίο αποτελείται από ψυχολογική αλλά και οργανική, σωματική εξάρτηση. Επίσης μετά από ένα χρονικό διάστημα ο χρήστης είναι αναγκασμένος να ανεβάσει την δόση του, διότι ο οργανισμός του συνηθίζει το προϊόν και δεν μπορεί η συνηθισμένη δόση να δώσει τα αναμενόμενα εφέ. Για τους παραπάνω λόγους η εξάρτηση, η ψυχολογική, καθώς και η οργανική, εγκαθίσταται πολύ γρήγορα, κάτι που ο χρήσης αψηφά στην αρχή και θεωρεί ότι είναι ικανός να την κόψει την χρήση όποτε θέλει. Βασικά, η εξάρτηση από την ηρωίνη περνάει τρία στάδιο
α) το πρώτο θα το λέγαμε το στάδιο του μέλιτος το οποίο διαρκεί δύο χρόνια και είναι αυτό το στάδιο όπου ο χρήστης είναι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος από την χρήση.
β) το στάδιο της συντήρησης όπου ο χρήστης κάνει χρήση για να μπορεί να λειτουργήσει, δηλαδή να είναι ο εαυτός του.
γ) και το τελειωτικό στάδιο όπου ο χρήστης απελπισμένος θέλει να τελειώνει με την ηρωίνη και τελειώνει με την ηρωίνη αλλά επειδή η εξάρτηση είναι μεγάλη θέλει να τελειώνει με την ίδια του την ζωή.

Επιπτώσεις

Η εξάρτηση από την ηρωίνη οδηγεί τον χρήστη σε συμπεριφορές εκτός ορίων μέσα στην οικογένεια του, αλλά και στην κοινωνία. Ο χρήστης γρήγορα αποκόβεται από το κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον και περιθωριοποιείται. Κάνει σχέσεις μόνο με χρήστες και όλη του η προσοχή είναι στραμμένη στο πως θα βρει το προϊόν, σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην έχει χρόνο για κάτι άλλο. Για αυτό το λόγο μπορεί να πάρει ρίσκα τα οποία πολύ συχνά του δημιουργούν προβλήματα με τον νόμο.
Από την άλλη οι επιπτώσεις της ηρωίνης στον οργανισμό είναι μόνιμα καταστροφικές. Η Ηρωίνη προκαλεί πολλούς θανάτους λόγω της επιμειξίας της με άλλα προϊόντα με στόχο την κερδοφορία.. Η “Οβερνόζ” από την χρήση είναι πολύ συχνή και επέρχεται μετά από την χρήση με πρόβλημα στο αναπνευστικό σύστημα και χάσιμο των αισθήσεων, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε κώμα, το οποίο μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ή και μέρες και τελικά μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Επίσης ο χρήστης αν δεν πεθάνει διατρέχει τον κίνδυνο να μολυνθεί από το Έιτζ, ή την ηπατίτιδα Β και C λόγω της χρήσης μολυσμένων σηράγγων για αυτούς που κάνουν ενδοφλέβια χρήση. Ακόμα καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών και μειώνει το ασβέστιο του οργανισμού με αποτέλεσμα το σπάσιμο και την καταστροφή τους.

Σχόλια

Ο χρήστης Καλυψώ είπε…
σιγουρα η ηρωινη ειναι ενα ναρκωτικο
θανατηφορο...μα δεν το θεωρω το πιο επικινδυνο...
το χασις αν και ηπιας μορφης αν και δεν δημιουργει φυσικη εξαρτηση ειναι για εμενα το χειροτερο ολων γιατι ειναι το πρωτο σκαλοπατι για την καταστροφη

οι χρηστες αρχιζουν με χασις
πιστευουν πως το ελεγχουν και πως δεν παθουν κανενα κακο με την χρηση του..

μετα πεφτει στην αγορα νεκρα και αναζητουν καποιο υποκαταστατο
ο δρομος ανοιγει για καθε δοκιμη σε καθε ναρκωτικο..

πολλοι υποστηριζουν την απελευθερωση της καναβις ομως αυτο θα ηταν ολεθριο λαθος κατα την ταπεινη μου γνωμη.

καποιοι,και ολοι ξερουμε ποιοι θελουν τον κοσμο υπνωτισμενο,αβουλη μαριονετα
ελπιζω καποτε να ξυπνησει ο κοσμος και ειδικα η νεοι και να καταλαβουν πως τα ναρκωτικα δεν ειναι δρομος αλλα γκρεμος..

ελαχιστοι ξεφευγουν απο τον θανατο που προσφερουν για μια στιγμη φευγιου..

μπραβο για την αναρτηση σου
ελπιζω και σε αλλες..
καλημερα
Ο χρήστης Λάμπρος Κερεντζής είπε…
Σκέπτομαι ότι με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να πούμε τα ίδια πράγματα για το μάλμπουρο και το αλκοόλ, διότι από έρευνες που έχουν γίνει η πρώτη συνάντηση με την “Μαστούρα” έρχεται από αυτές τις ουσίες. Άρα η έννοια του "σκαλοπατιού" κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα και δεν έχει σχέση με τις ιδιότητες της ουσίας αυτές κάθε αυτές. Αρα αποτελεί μια κοινωνική αναπαράσταση η οποία νομίζουμε ότι,
πρώτον,
λειτουργεί αποτρεπτικά αλλά στην ουσία μέσω της απαγόρευσης, το σύστημα διακίνησης μπορεί και λειτουργεί ανενόχλητα δημιουργικά για την διάδοση, διάθεση και εμπορική εκμετάλλευση του προϊόντος
και δεύτερον
η έννοια του "σκαλοπατιού" έρχεται να αποπροσανατολίσει την προσοχή μας από αυτό που πραγματικά σκοτώνει. Και δεν είναι άλλη από την ηρωίνη!! Αφού να σκεφτείς ότι στην ομόνοια η τιμή της ηρωίνης πλησιάζει την τιμή του χόρτου!! Δηλαδή με ένα δεκαρικάκι "την έχεις κάνει" που λένε. Τέλος πάντων εγώ πιστεύω ότι όλα τα ναρκωτικά ξέχωρα από την διαφορετική εξάρτηση που δημιουργούν έχουν ένα κοινό παρανομαστή την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.
Ευχαριστώ για τα λόγια σου
Ο χρήστης Καλυψώ είπε…
υπαρχει το μοντελο της Ολλανδιας Λαμπρο..

ακου ιστορια..
ο δωδεκαχρονος γιος μιας οικογενειας
βρισκει το χορτο των γονιων του
χρησιμοποιει παραπανω απο οσο πρεπει σε ενα τσιγαρο και πεφτει κατω
οι γονεις τον πανε στον γιατρο και ο γιατρος τους λεει πως η θα πρεπει να κρυβουν πιο καλα τα ναρκωτικα τους
η να μαθουν στο παιδι τι ποσοτητα πρεπει να χρησιμοποιει

ειναι μια αληθινη ιστορια..!!
οσο απιστευτη και να ακουγεται..

και συμφωνω απολυτα στον ορο παραιτηση..οπως και στο γεγονος πως θα επρεπε να εχουν ιδια κριτηρια για το αλκοολ και για το τσιγαρο..

καλημερα..!
Ο χρήστης Λάμπρος Κερεντζής είπε…
Το μοντέλο της Ολλανδίας λέει ότι όταν εμείς έχουμε πάνω από τρακίσιους θανάτους κάθε χρόνο ενώ αυτοί έχουν μόνο ένα. Τέλος πάντων, Ξέρεις πόσες ιστορίες μπορώ να σου πω εγώ με Ελληνάκια που έχουν ξεκινήσει το αλκοόλ κρυφά από τα 13 και πριν από το αλκοόλ το τσιγάρο ή την βενζίνη; Το ζήτημα δεν υπερ ή κόντα στα ναρκωτικά, διότι και εγώ κόντρα είμαι και για αυτό δουλεύω σαν ψυχοθεραπευτής. Γιατί εγώ πολεμάω κάθε μέρα κόντρα σε αυτά!! Το ζήτημα είναι ο τρόπος προσέγγισης. Ευχαριστώ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσοι έχουν έχουν πεθάνει από ναρκωτικά και όσοι βρίσκονται στην φυλακή, όλοι ξεκίνησαν από αλκοόλ και νικοτίνη. Αυτός είναι ο προθάλαμος για τα υπόλοιπα. Τώρα αν αν είσαι περιστασιακός χρήστης ίσως αντέξεις πολλά χρόνια, αλλά αν καπνίζεις 2 πακέτα και πίνεις μερικά ποτάκια την ημέρα, αν ζεις σε μερικά χρόνια έλα να μας πεις... (Έτσι είναι και το χασίς και η ηρωίνη και η κοκαίνη και όλα. Μην τρώτε τα παραμύθια των βιομηχανιών καπνού και αλκοόλ. Όσοι πεθάναν από τα "προϊόντα" τους, δεν πεθάναν μαζί ούτε σε όλους τους πολέμους της ανθρωπότητας...)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εχω δοκιμασει και εχω κανει χρηση σε ολες τις ουσιες. τπτ δεν ειναι θανατηφορο εκτος και αν το αφησεις να γινει. κανεις δεν θελει να πεθανει.λαθος χειρισμος και αντιμετωπιση απο την οικογενεια και ανθρωπους που συναναστρεφομαστε μας κανει πιο ευαλωτους ψυχολογικα.
απο ολες τις ουσιες απλα η ηρωινη εχει τις πιο δυσκολες "χαρμανες" σωματικα και ψυχικα.

οσο υπαρχει στοχος γινεται χρηση
αν δεν υπαρχει τπτ γινεται καταχρηση

ευχαριστω

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα