Ναρκωτικά και Οικονομία 6

Το Ισραήλ και το Ecstazy

Εδώ και μια δεκαετία το Ισραήλ κατάφερε να σταθεροποιηθεί δυνατά σαν ένας άλλος κόμβος της διακίνησης των Ναρκωτικών και ιδιαίτερα του “Ecstazy” Σύμφωνα με την DEA ( Drug Enforcement Adminisration) αυτή η χώρα κατέχει κατά αποκλειστικότητα το μονοπώλιο αυτού του ναρκωτικού και οι Εβραίοι μετανάστες στην Ρωσία αποτελούσαν και αποτελούν τους βασικούς διακινητές του. Οι νέοι της εβραϊκής κοινότητας στην Ν. Υόρκη, στην Αμβέρσα και στην Ολλανδία έχουν χρησιμοποιηθεί και φορτωθεί σαν μουλάρια. Διότι ποιος θα υποψιαζόταν έναν νέο άνθρωπο με θρησκευτική εμφάνιση, ότι κουβαλάει ναρκωτικά. Ένας λοιπόν νέος ορθόδοξος Εβραίος μπορούσε με αυτό τον τρόπο να μεταφέρει 40.000 χάπια Ecstazy, όπως το περιγράφει ο David Lefer σε ένα άρθρο του στην New York Daily News.

Στις 14 Απριλίου του 1999 η αστυνομία του αεροδρομίου του Orly συλλαμβάνει ένα ζευγάρι Εβραίων που μετέφερε 80.000 χάπια Ecstazy. Δύο μέρες αργότερα η αστυνομία του αεροδρομίου του Mondteal συλλαμβάνει μια νέα ορθόδοξη Εβραία η οποία στις αποσκευές της έκρυβε 45.000 χιλιάδες χάπια Ecstazy

Από το 1999 βρίσκεται στις φυλακές του Άμστερνταμ ένας τύπος, ο Sean Erez που ακούει και στο ψευδώνυμο “Schmule”, είχε κατηγορηθεί για διακίνηση και ξέπλυμα χρήματος στην Ν. Υόρκη. Είχε καταθέσει σε τράπεζα του Λουξεμβούργου 500.000 δολάρια.: πέντε νέοι Εβραίοι του Μπρούκλιν αποτελούσαν μέλη της ομάδας του και κρίθηκαν και αυτοί ένοχοι. Κέρδιζαν 1.500 δολάρια σε κάθε ταξίδι στην Ευρώπη.

Μετά από έρευνες στην Αμερική και στην Μεγάλη Βρετανία αποκαλύφτηκε ότι το εβραϊκό συνδικάτο είχε ξεπλύνει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια που προέρχονταν από το κυκλώματα ναρκωτικών. Οι Εβραϊκές τράπεζες έχουν όρους, λιγότερο αυστηρούς όσον αφορά το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ο David Marcus Katz ήταν ένα βασικό πρόσωπο αυτής της διακίνησης. Ήταν ο αρχηγός, και το 1970 και 1980 με βάση το Μεξικό, έλεγχε το εμπόριο ισραηλινών όπλων στην Κεντρική Αμερική.

Το Ισραήλ εδώ και πολλά χρόνια συμμετέχει στο εμπόριο όπλων στην Λατινική Αμερική. Οι παλιοί στρατηγοί του Ισραηλινού στρατού ήταν οι βασικοί προμηθευτές όπλων για τους βαρόνους των ναρκωτικών στην Κολομβία και μάλιστα εισήγαγαν και προσέφεραν ιδιωτικής κατασκευής όπλα. Έτσι ο Yair Klein καταδικάστηκε το1991 από Ισραηλινό δικαστήριο γιατί πουλούσε όπλα, παράνομα στο καρτέλ του Medellin και επίσης καταδικάστηκε και από την Κολομβιανή δικαιοσύνη για την συμμετοχή του στην οργάνωση παραστρατιωτικών ομάδων το 1988.

Το 2001 οι αρχές της Νικαράγουα εμφάνισαν 3000 τουφέκια εφόδου ΑΚ-47 και εκατομμύρια σφαίρες, οι οποίες προορίζονταν για ομάδες ανταρτών στη Κολομβία.

Ο Observer στην έκδοση του 10 Νοεμβρίου 2002 μιλούσε για την σύλληψη του Avraham Zaltzamann στο αεροδρόμιο του Λονδίνου. Ο εν λόγο κύριος ήταν ένας Αμερικάνος συνεργάτης των κολομβιανών καρτέλ.

Το 2002 Oded Tuito, ο εγκέφαλος της διακίνησης του Ecstazy προς την ΗΠΑ, συλλαμβάνεται στην Μπαρσελώνα. Στις 15 Αυγούστου του ίδιου χρόνου το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, ζητάει την έκδοσή του. Αντάλλασσε με το FARC (Δυνάμεις του επαναστατικού στρατού της Κολομβίας) κοκαΐνη αντί Ecstazy

Είναι δύσκολο να μάθουμε αν η οικογένεια Bronfman, η οποία είναι σήμερα βασική μέτοχος της Dupont de Nemours έχει μπλεχτεί με το εμπόριο των ναρκωτικών. Ο Καναδός παππούς Bronfman πάντως, ήταν ο βασικός προμηθευτής αλκοόλ σε παράνομα αμερικάνικα δίκτυα κατά την ποτοαπαγόρευση.

Ο Castano ένας από τους κυριότερους αρχηγούς των παρακρατικών οργανώσεων στην Κολομβία το 1980 είχε εκπαιδευτεί στο Ισραήλ. Ο ίδιος στο βιβλίο του “ Η εξομολόγησή μου”το 2002 γράφει, “ Μέσα στην έρημο του Σίναι συνάντησα πολλούς κολομβιάνους, στρατηγούς του Κολομβιανού στρατού” Και για αυτή την παρουσία είχε συμφωνήσει το Υπουργείο άμυνας του Ισραήλ. Οι ισραηλινοί προσφέρθηκαν, σύμφωνα με τις εκθέσεις της κολομβιανής αστυνομίας (DAS), να εκπαιδεύσουν τις παραστρατιωτικές οργανώσεις μέσα στην Κολομβία . Ένα από τα όπλα που συναντάμε συχνά στην Λατινική Αμερική είναι το τουφέκι επιθέσεων Galil που παράγεται στο Ισραήλ.

Όμως οι Αμερικάνοι, οι Κολομβιάνοι, και οι Ισραηλινοί δεν είναι οι μόνοι στην ιστορία που έχουν εκμεταλλευτεί το εμπόριο των ναρκωτικών. Η Αγγλία πίεσε την Κίνα να δεχτεί την καλλιέργεια του όπιου στην Ινδία και κέρδισε ολόκληρη περιουσία από αυτό το εμπόριο, ενώ συγχρόνως οδήγησε στην εξάρτηση από το όπιο εκατομμύρια Κινέζους, μέχρι το 1926 ( Η Κίνα το 2000 κατάλαβε πολύ καλά ότι το κέρδος από το εμπόριο του οπίου είναι τεράστιο, παράγει και εξάγει 800 τόνους οπίου κάθε χρόνο).

Οι πρώτοι όμως που αντελήφθησαν το κέρδος από αυτό το εμπόριο είναι οι Νεο-ιρλανδέζοι. Το 1711 η Vereenigde Oostindishe Companie καταφέρνει να πάρει το μονοπώλιο της παραγωγής οπίου στην Ινδία και άρχισε να χρηματοδοτεί την μεταφορά στην Ευρώπη αποικιακών προϊόντων της περιοχής, με τα κέρδη που είχε από την πώληση του τεράστιων ποσοτήτων όπιου στην Κίνα.

Αργότερα η η βρετανική εταιρία Est Indian Company προωθεί το 1758 τους Ολλανδούς. Αυτοί αναλαμβάνουν το εμπόριο του οπίου στην Κίνα. Στις αρχές, όμως του περασμένου αιώνα οι Αμερικάνοι σιγά, σιγά γίνονται οι αρχηγοί αυτού του εμπορίου, πολλαπλασιάζοντας τις στρατιωτικές τους βάσεις στην περιοχή.

Με δική τους προτροπή στην διεθνή σύσκεψη της Χαβάης, απαγορεύτηκαν το εμπόριο της κόκας, του όπιου και της κάνναβης. Αυτό επέτρεψε στα αμερικάνικα καράβια να ελέγχουν τα βρετανικά καράβια στην Άπω Ανατολή.

Αυτή η γενική απαγόρευση των ναρκωτικών έφερε σαν αποτέλεσμα την έκρηξη του διεθνούς λαθρεμπορίου.

Αυτή η απαγόρευση πολλαπλασίασε τα εκτός ελέγχου κυκλώματα τα οποία γρήγορα μπήκαν κάτω από τον έλεγχο της αμερικάνικης μαφίας, που είχε δημιουργηθεί από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και διαφέντευε το παράνομο εμπόριο, χρησιμοποιώντας τους παλιούς διαύλους και μεθόδους που υπήρχαν από την εποχή του λαθρεμπόριου του αλκοόλ.

φωτο: από την ταινία Jewish Connection

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα