Συμβουλευτική υποστήριξη

Γονέων

σε θέματα

Εκπαίδευσης και Αγωγής



Η Παρουσία του παιδιού ή παιδιών στην οικογένεια έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα του κάθε γονέα Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα μέσω της παρουσίας του παιδιού αναλαμβάνουν ένα καινούργιο ρόλο ο οποίος επηρεάζει την μέχρι τώρα ζωή τους, τόσο σαν άτομα όσο και σαν ζευγάρι.

Το να γίνεις μητέρα, ή πατέρας δεν είναι κάτι απλό. Εκτός από την κοινωνική του διάσταση, οι ψυχολογικές συνιστώσες αυτού του ρόλου είναι σημαντικές και θα καθορίζουν τους γονείς σε ολόκληρη την μετέπειτα ζωή τους, με τέτοιο οριστικό τρόπο ώστε να μην μπορούν ποτέ πλέον να γυρίσουν στην πρότερη κατάσταση τους, πριν την έλευση του παιδιού. Έτσι η έλευση και το μεγάλωμα του παιδιού αποτελεί μια σειρά νέων μορφών εξέλιξης και ανάπτυξης του γονέα και έρχεται να ανατρέψει και να επανακαθορίσει, τόσο την σχέση με τον εαυτό του, όσο και την σχέση με τους άλλους.

Τόσο ο γονέας όσο και η οικογένεια ολόκληρη καλείται να περάσει από αυτά τα νέα στάδια Το πέρασμα τους δεν πάντα εύκολο και συχνά δημιουργούνται διαφωνίες, διεκδικήσεις, εκρήξεις, κρίσεις, και συγκρούσεις. Αυτό είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό για μια οικογένεια, αλλά η διαχείριση αυτών των οικογενειακών κρίσεων, μπορεί να τις καταστήσει αξεπέραστες και τραυματικές.

Δικαιολογημένα λοιπόν οι γονείς μπορεί να βρεθούν μπροστά σε προβλήματα και διλήμματα, και να αισθάνονται πολλές φορές αναποφάσιστοι, ανήμποροι και προβληματισμένοι. Παρ' όλα αυτά για να μπορεί η οικογένεια, αλλά και τα μέλη της να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται ελεύθερα, αν και δεσμευμένα, οι οικογενειακές καταστάσεις χρειάζονται μια διαχείριση η οποία απαιτεί από τους γονείς την ικανότητα να λειτουργούν με ψυχραιμία, δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα.

Η συμβουλευτική υποστήριξη γονέων έρχεται να “βοηθήσει” τους γονείς και κατ επέκταση την οικογένεια να περάσει τις κρίσεις που ενεδρεύουν στα διάφορα στάδια της ανάπτυξής της, όχι σαν αρνητικές καταστάσεις αλλά σαν ευκαιρίες για για την εξέλιξη της οικογένειας σαν σύνολο, αλλά και του κάθε μέλους της ξεχωριστά.


Μέθοδοι προσέγγισης


α) Μέσω της “Ψυχοεκπαίδευσης” για την κατανόηση της προβληματικής κατάστασης, ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης του παιδιού.

β) Μέσω της “Θεραπευτικής συζήτησης” για την κατανόηση της σημασίας του προβλήματος, τόσο για κάθε γονέα ξεχωριστά όσο και για το ζευγάρι.

γ) Μέσω της “Ανάλυσης περιπτώσεων” για την συνειδητοποίηση τις πληθώρας των παραγόντων που επεμβαίνουν και καθορίζουν την επίλυση ή μη του προβλήματος

Η συμβουλευτική υποστήριξη γονέων είναι μια “γρήγορη θεραπεία”και στηρίζεται πάνω στα μοντέλα της Συστημικής, Γνωσιακής και Ψυχαναλυτικής σχολής. Ορίζει τα χρονικά όρια της θεραπεία ανάλογα με την σημασία του προβλήματος και την επιθυμία του πελάτη.

Προτείνουμε:

ανάλογα με την σημαντικότητα του προβλήματος

1) Συμβουλευτική υποστήριξη γονέων

Διάρκειας μίας (1) συνεδρίας.

τιμή 50 ευρώ

2) Συμβουλευτική υποστήριξη γονέων

Διάρκεια τριών (3) συνεδριών.

Τιμή 120 ευρώ

3) Συμβουλευτική υποστήριξη γονέων

Διάρκειας έξη (6) συνεδριών.

Τιμή 220 ευρώ

4) Συμβουλευτική υποστήριξη γονέων

Διάρκειας δώδεκα (12) συνεδριών

τιμή 400 ευρώ


( Χρόνος συνεδρίας 1.1/2 ώρας)



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα