Εικόνες Γυναικών 2




Οι Ινδιάνες της Βόρειας Καρολίνας.

Σχετικά με τις Ινδιάνες που έτυχε να συναντήσω στο δρόμο μου, όταν βρίσκονται σε νεαρή ή ώριμη ηλικία, είναι (γενικά) από τα πιο καλοσχηματισμένα πλάσματα του σύμπαντος. Έχουν επιδερμίδα ηλιοκαμένη και μάτια πολύ ζωηρά ερωτικά, το χαμόγελό τους έχει την ωραιότερη έκφραση που μπορεί να διαθέτει ένα πρόσωπο, τα χέρια τους είναι τέλεια σχηματισμένα, με λεπτά, μακριά δάκτυλα, απαλά όσο τα μάγουλά τους, ενώ το σώμα τους έχει από την φύση του εξαιρετικά βελούδινη υφή.
Δεν είναι τόσο αδέξιες ή απρόβλεπτες όσο τις θεωρούμε, θα τις χαρακτήριζα ούτε ανίδεες ούτε και έμπειρες στο ερωτικό πάθος. Κινούνται, οι περισσότερες τουλάχιστον, από καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς, εκτός από τις παντρεμένες γυναίκες, που καμιά φορά προσφέρουν τα θέλγητρά τους στον έναν ή στον άλλο, όταν ο άντρας τους απουσιάζει, αλλά ποτέ δεν ζητάνε κάποιο αντάλλαγμα. Εξάλλου ο ισχυρισμός ότι είναι πάντοτε πιστές όπως οι Ευρωπαίες, είναι εντελώς εσφαλμένος.
Ως προς το ζήτημα της συζυγικής πίστης, αν ήταν δυνατόν να βάλουμε τον Παλιό και τον Νέο κόσμο σε κάποια πλάστιγγα πολύ δύσκολα θα κρίναμε ποιος θα είναι ο πιο βαρύς. Όσο για τις επαγγελματίες, δηλαδή εκείνες που κερδίζουν χρήματα από το σώμα τους, διακρίνονται από τον τρόπο που κόβουν τα μαλλιά τους.
Το κούρεμά τους διαφέρει από όλες τις άλλες γυναίκες του έθνους τους, και αυτή η μέθοδος προβάλετε για να αποφεύγονται τα λάθη. Οι άγριοι της Αμερικής επιθυμούν (κατά το δυνατόν) να κρατήσουν τις γυναίκες τους για τους εαυτούς τους, όπως εξάλου και όλοι οι άντρες από όλα τα μέρη του κόσμου.
Τζον Λόσον ( πέθανε το 1711)
Σκοτσέζος εξερευνητής. Έφτασε στην Αμερική το 1700 και ταξίδεψε κάπου 1000 μίλια μέσα από ανεξερεύνητες περιοχές της Καρολίνας, ζώντας με διάφορες τοπικές φιλές. Το 1711 συνελήφθην και βασανίστηκε μέχρι θανάτου από τους ινδιάνους Τουσκαρόρα


Απόσπασμα
από το βιβλίο του
Έρικ Νιούμπι

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά ρεπορτάζ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα