Το Μαρτύριο που Φαίνεται... Ευδαιμονία.


Εκεί στην προ-εφηβεία ξεκινούσαν με υπερηφάνεια το μάλπουρο. Στην εφηβεία... το αλκοόλ συνόδευε την νικοτίνη. Μετά “πίνανε” κανένα τσιγαριλίκι. Άλλοι πηγαίναν κατευθείαν στην χημεία, στα “κουμπιά”, τα χάπια. Μπουμβλε, ύπνους, τρυπάκια σε κάτι πάρτι που κουβαλιόνταν με την παρέα. Πολλές φορές τα παίρναν όλα μαζί. Έτσι ξεκινούσε το μαρτύριο που φαινόταν ευδαιμονία.

Κάποια στιγμή... κάποιος κουβαλούσε την ηρωίνη στην παρέα και από τότε άρχισαν σιγά, σιγά να ξανοίγονται με μεγαλύτερη σιγουριά... στο πέλαγος των ψευδαισθήσεων. Το απρόσμενο βάθος του, τους φόβιζε αλλά και τους καλούσε συγχρόνως. Πρώτα από την μύτη, μετά αλουμινόχαρτο και στο τέλος βελόνα.

Πολλά μπορούν να σε κάνουν να περάσεις σε αυτή στη βελόνα. Κατ΄ αρχάς η έλλειψη χρήματος. Αν δεν έχεις πολλά λεφτά τότε κοιτάς να την ακούσεις περισσότερο με τα λιγότερα. Μετά το βάρεμα πάει κατευθείαν, στην καρδιά! Το φλας σε “στέλνει” που λένε... δεν περιμένεις καθόλου.!!

Στην αρχή δεν ξέρεις, κάθεσαι να σου την ρίξουν. Αφήνεις την ζωή σου στα βρόμικα χέρια του άλλου που αντιπροσωπεύει την ηρωίνη. Μετά της προσφέρεις την ζωή μόνος σου. Αρχίζεις να τρυπιέσαι με μαεστρία νοσοκόμου, γίνεσαι νοσοκόμα του εαυτού σου!!

Είναι πολύ επικίνδυνο... πρέπει να προσέχεις, λίγος αέρας να περάσεις και... Παίρνεις ένα ρίσκο, αλλά... τα ωραία πράγματα θέλουν ρίσκο. Χωρίς ρίσκο δεν υπάρχει ζωή, σκέπτεσαι.

Από την στιγμή που η ηρωίνη σε πάρει στην αγκαλιά της, καμιά άλλη ουσία δεν αξίζει. Χουζουρεύεις μέσα της, ξαπλωμένος στο παγωμένο δάπεδο της φυλακής της. Η απεραντοσύνη της ψευδό-ελευθερίας της, βίαια σε τραβάει στα σκοτεινά σοκάκια της δοσοληψίας μιας απαγορευμένης ηδονής.

Ένα κελί θέλει η ελευθερία σου για να νιώσει πιο πολύ τον εαυτό της. Ένα κελί διάφανο, που φαντάζει σαν ένας καινούργιος κόσμος, όπου το κάθε τι έχει πάρει άλλο νόημα, από αυτό που καταλάβαινες μέχρι τώρα.

Ελευθερία είναι να μην θες να καταλάβεις!!!

Κερεντζής Λάμπρος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα