Το ΟΧΙ του 40 στο Σήμερα.

Παρελάσεις ντυμένες στις Ελληνικές σημαίες που διατυμπανίζουν την εθνική περηφάνια και την αγάπη προς την πατρίδα, δεν μπορούν να κρύψουν την οδυνηρή κατάσταση της σημερινής πραγματικότητας μιας κατακτημένης χώρας. Μιας χώρας στην οποία έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της απόφασης για τον μέλλον, αυτής και των υπηκόων της.
Το όχι του 40 σήμερα, το μόνο που κάνει είναι να αναπαράγει το μύθο της ανεξαρτησίας την στιγμή που καταλύεται κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας
Προσδίδει μια ψεύτικη εντύπωση της υπεροχής του Έλληνα την στιγμή που γονατισμένος και μέσα στην απόγνωση δεν έχει την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά ούτε και το μέλλον των παιδιών του.
Το όχι του 40 μετά από 75 χρόνια δεν μπορεί να δημιουργήσει ούτε μια ψεύτικη προσδοκία για ηρωισμούς και αντίσταση, παρόλο που προσπαθεί να διατηρήσει σε φανταστικό επίπεδο την παρουσία του σαν ένα γεγονός το οποίο μπορεί να επαναληφθεί.
Δυστυχώς η επανάληψη μιας τέτοιας “ηρωικής” πράξης δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα αλλά με την φαντασία.
Ο τότε ηρωισμός των Ελλήνων στο βαθμό που “καθησυχάζει” τον πληθυσμό, με την δήθεν ύπαρξή του, και την υποτιθέμενη επανάληψή του δημιουργεί μια λανθασμένη αντίληψη της πραγματικότητας, η οποία δεν βοηθάει στην συνειδητοποίηση της τωρινής κατάστασης, αλλά περισσότερο την μπερδεύει νοηματικά και συναισθηματικά.
Ο τότε ηρωισμός των Ελλήνων, σήμερα, μετατρέπεται αυτόματα, λόγω των σημερινών συνθηκών, σε στοιχείο, δημιουργίας μιας ψευδής συνείδησης, η οποία βοηθάει στην μη συνειδητοποίηση του εύρους της σημερινής υποταγής.
Η ανικανότητα του όχι του τότε στο σήμερα, δείχνει επίσης και ένα άλλο γεγονός!!
Πως οι δυνάμεις τους σκότους του τότε, κατάφεραν να εξελίξουν και να αναπτύξουν τις μεθόδους εκούσιας και ακούσιας βίας που ακόμα και ο υποταγμένος να γιορτάζει την επέτειο της αντίστασης του τότε, μέσα στην πλήρη υποταγή του σήμερα.
Κερεντζής Λάμπρος




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα