«Εφηβεία και Οικογένεια» Βιωματικό σεμινάριο Γονέων



Με στόχο, οι γονείς, να κατανοήσουν καλύτερα τον μηχανισμό και την λειτουργία των οικογενειακών σχέσεων, προτείνουμε ένα βιωματικό σεμινάριο γονέων με θέμα “Εφηβεία και Οικογένεια”.

Θεωρούμε ότι η καθημερινότητα των σχέσεων μέσα στην οικογένεια αποτελεί το βασικό εργαστήρι ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών καθώς και των γονέων.

Απευθυνόμαστε στους γονείς των οποίων τα παιδιά βρίσκονται στο προεφηβικό και εφηβικό στάδιο ανάπτυξης. Θεωρούμε αυτές τις περιόδους σημαντικές γιατί είναι πέρασμα από την εξάρτηση στην ανεξαρτησία, γιατί είναι πέρασμα από την οικογένεια στον κόσμο. Σε αυτές τις περιόδους η τάση αυτονόμησης του παιδιού εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο, είτε μέσω συγκρούσεων, είτε μέσω υποταγής . 
 
Στοχεύουμε λοιπόν στις διάφορες μορφές που μπορεί να πάρει η σχέση γονέων - εφήβων, και στην προσπάθεια το παιδιού να αυτονομηθεί. Οι τάσεις αυτονόμησης στην οικογένεια δεν έχουν σχέση μόνο με καταστάσεις, αλλά και με συναισθήματα, και αυτά θα “δουλέψουμε” σε αυτό το σεμινάριο.

Θεωρούμε σαν βοήθεια του γονέα προς το παιδί του, τόσο την ψυχολογική όσο και την κοινωνική στήριξη με τρόπο ώστε η αυτή βοήθεια να γίνει εφόδιο για την αυτονόμηση του.


Στην διάρκεια, αυτών των συναντήσεων:
Θα έχουμε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων να συζητήσουμε
α)Την σημαντικότητα του ρόλου του γονέα
β) Τις δυσκολίες που συναντά.
γ) Τα μέσα τα οποία υιοθετεί προκειμένου να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου του.
Θα έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε την εμπειρία μας, κάτω από συνθήκες που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα την σχέση με τα παιδιά μας. 
 
Η θεματολογία των συναντήσεων στοχεύει επίσης, να πάρουμε απαντήσεις, σε βασικές θέματα όπως είναι η σεξουαλικότητα, η επιθετικότητα, η ανυπακοή η αδιαφορία, οι εθισμοί, η κατάθλιψη, και εν γένει η προβληματική επικοινωνία μέσα στην οικογένεια.
Θα μιλήσουμε, αλλά και θα βιώσουμε τους φόβους, τις προσδοκίες, και την θέση που καταλαμβάνουν αυτά τα συναισθήματα στην σχέση γονέα – παιδιού, καθώς και στην σχέση των γονέων μεταξύ τους.

Πρόκειται για μια κλειστή ομάδα.
Απευθύνεται σε γονείς και των δύο φύλων των οποίων τα παιδιά είναι 12-18 χρονών

Ο Κύκλος των συναντήσεων θα είναι διάρκειας έξη μηνών.
Από 10 Ιανουαρίου έως 10 Ιουνίου 2015
Μια φορά κάθε δεκαπέντε ημέρες, για δύο ώρες.
Σύνολο 12 συνεδρίες

Χώρος συνάντησης
Όθωνος 4 Μαρούσι
(πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ)
Τιμή συμμετοχής 20 ευρώ την συνεδρία 40 ευρώ τον μήνα
τηλ. για συμμετοχή 6937165876
Η ομάδα θα αποτελείται από περιορισμένο αριθμό μελών (10)



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα