Ατομική ψυχοθεραπεία



Η ατομική ψυχοθεραπεία
Είναι μια επίπονη προσπάθεια όχι όμως μόνο συνένωσης, αλλά και διαχωρισμού. Συνένωση του εαυτού και διαχωρισμού από τους άλλους.

 Ο Κορνήλιος Καστοριάδης έλεγε πως η πραγματική ψυχοθεραπεία, για να είναι ο εαυτός της πρέπει να στοχεύει πάντα στην αυτονόμηση του ατόμου.

Η αυτονόμηση του ατόμου, απαιτεί την ενεργητική του στάση, μέσω της οποίας η λειτουργία του μέσα στο σύνολο, γίνεται πιο ξεκάθαρη για τον ίδιο, αλλά και για τους άλλους που τον περιβάλλουν.

Η ατομική ψυχοθεραπεία
βασίζεται  στην έκφραση του συναισθήματος που απορρέει από την αλληλεπίδραση του ατόμου με τον κόσμο, καθώς και από την σχέση με τον εαυτό του.

 Η ψυχοθεραπεία είναι μια επίπονη προσπάθεια η οποία απαιτεί από το άτομο να "σκάψει" μέσα του, να ψάξει να καταλάβει, και να κατανοήσει της θέσης την σημασία της λειτουργία του, στην ομάδας που ανήκει, για να καταλάβει την σχέση με τον εαυτό του.

Η θεραπεία εστιάζει  στην επίτευξη της συνειδητοποίησης, της κατανόησης αυτής της λειτουργίας  η οποία σημαίνει επίσης και την κατανοηση  νοήματων με τα οποία, δίνει μορφή στην πραγματικότητα.

 Η αλλαγή επέρχεται με την  συνειδητοποίηση του δικαιώματος του καθένα να  "υπάρχει” έτσι όπως αυτός, θέλει να “υπάρχει” και όχι, να "υπάρχει" όπως θέλουν οι “άλλοι”.
Η αλλαγή επέρχεται με την αποδοχή του εαυτού

Η ψυχοθεραπεία,
δεν έχει να κάνει μόνο με άτομα τα οποία θεωρούνται “ψυχικά ασθενείς”

 Η Ψυχοθεραπεία,
έχει να κάνει με κάθε άτομο το οποίο αναζητάει την ισορροπία ανάμεσα στον εαυτό του και τους άλλους.


 Τιμή συνεδρίας 40 ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρατσισμός: Αίτια – Συνέπειες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Η Γονεϊκότητα